Οι τρεις πιθανές αιτίες που εξηγούν γιατί δεν είσαι αρκετά υγρή κατά τη διάρκεια του σεξ

Σίγουρα σου έχει συμβεί μετά από μία πολύ όμορφη έξοδο με τον σύντροφό σου και ενώ όλα μοιάζουν σαν… βγαλμένα από ρομαντική κομεντί, την επίμαχη στιγμή της ερωτικής επαφής, ξαφνικά να αισθάνεσαι πως κάτι «παγώνει» μέσα σου και να ανατρέπει όλο το σκηνικό.

Είναι εκείνη η άβολη στιγμή που πολλές φορές δεν μπορείς καν να γνωρίζεις πού οφείλεται και τι θέλει να σου πει το σώμα σου, μιας και για τα συναισθήματά σου, νιώθεις βέβαιη. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται πανικός, καθώς το πρώτο και το κύριο μέλημά σου είναι να καταλάβει ο ερωτικός παρτενέρ σου πώς αισθάνεσαι. Άλλωστε, η απώλεια της επιθυμίας για σεξ είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς άνδρες και γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους, οπότε το να αισθάνεσαι ενοχικά απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει – γι’ αυτό, πάμε να το πάρουμε αλλιώς!

Αφού λοιπόν βεβαιωθείς πως δεν υπάρχει λόγος δραματοποίησης της κατάστασης, το δεύτερο βήμα που οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις, είναι να αντιληφθείς πως η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί. Καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι εσύ και ο σύντροφός σου, αλλά και άλλοι, «παράπλευροι» παράγοντες, μπορεί να επηρεάσουν διάφορες καταστάσεις.

Ας δούμε αναλυτικά τρεις πιθανές αιτίες που μπορεί να εξηγούν γιατί δεν είσαι αρκετά υγρή κατά τη διάρκεια του σεξ:

#1 Δεν είσαι αρκετά διεγερμένη

Όταν η ύγρανση του κόλπου δεν είναι ικανοποιητική, ίσως συμβαίνει επειδή η γυναίκα μπορεί να χρειάζεται περισσότερα προκαταρκτικά. Μην θεωρείς το συγκεκριμένο γεγονός «ταμπού», καθώς είτε είσαι 20, είτε 25, είτε 35, οφείλεις να μην διστάζεις να δείξεις στον σύντροφό σου τι ακριβώς επιθυμείς, ώστε να τον βοηθήσεις να βρει τα «κουμπιά» σου. Αυτό θα αλλάξει ριζικά την ερωτική σας ζωή και πίστεψέ μας, σίγουρα θα είναι προς το καλύτερο. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο στο στάδιο αυτό της διέγερσης, καθώς είναι αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου ο κόλπος να παράγει τα απαραίτητα υγρά. Άλλωστε η ειλικρίνεια ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, αφορά σε κάθε τομέα της ζωής του. Δοκίμασέ την!

#2 Είσαι στρεσαρισμένη

Οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, σίγουρα επηρεάζουν κάθε στιγμή της ζωής σου, από έναν απλό καφέ με την κολλητή σου, μέχρι μία ειδυλλιακή βραδιά με τον σύντροφό σου. Μην αισθάνεσαι μόνη σε αυτό, καθώς όλοι περνάμε περιόδους έντονου στρες κι αυτό έχει αντίκτυπο στον οργανισμό μας. Μια αντίδραση του σώματος μπορεί να είναι και η κολπική ξηρότητα. Ποια από εμάς άλλωστε μπορεί να είναι εντελώς χαλαρή και ήρεμη, όταν στο μυαλό της κυριαρχούν οι έννοιες και τα προβλήματα; Αποδέξου ότι είναι φυσικό να σου συμβαίνει και προσπάθησε να χαλαρώσεις, να επικεντρωθείς στη στιγμή για να ερεθιστείς και θα έχεις κάνει ένα «βήμα» προς τη λύση του προβλήματος που σε ταλαιπωρεί.

#3 Δε νιώθεις άνετα με το σώμα σου

Το να αγαπάμε το σώμα μας είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» σε τέτοιες στιγμές, που αισθανόμαστε πως είμαστε 100% εκτεθειμένες. Όταν έχεις ανασφάλειες και δε νιώθεις άνετα γυμνή, η ψυχολογία σου επηρεάζει και τη συμπεριφορά του σώματός σου, με αποτέλεσμα ο κόλπος σου να μην λιπαίνεται αρκετά. Ποια είναι η λύση; Μα φυσικά να αποδεχθείς πως όλοι οι άνθρωποι έχουν  ατέλειες και ανασφάλειες, αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι να μην επιτρέπεις να σε επηρεάζουν αρνητικά, αλλά να αγαπάς τον εαυτό σου και την εικόνα του.

Η λύση στην ερωτική σου ζωή

H καθημερινότητα μιας γυναίκας δεν είναι εύκολη και με ροδοπέταλα στρωμένη, όσο και εάν θα το θέλαμε. Ωστόσο, εάν προσπαθείς να καλυτερεύσεις την προσωπική σου ζωή, οφείλεις να γνωρίζεις πως υπάρχουν λύσεις για να αισθανθείς ξανά τον κόλπο σου πλήρως ενυδατωμένο και να μπορέσεις ελεύθερα να απολαύσεις και την ερωτική επαφή. Το κολπικό υπόθετο VALIAGYN HYDRO από τη φαρμακευτική εταιρεία HEREMCO διευκολύνει την εφύγρανση του κόλπου και τον οργασμό και μπορεί πράγματι να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα προσφέροντάς σου μια λύση άμεση αλλά και με διάρκεια. Κι αυτό γιατί περιέχει το υαλουρονικό νέας τεχνολογίας HYDEAL-D που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενυδατώνει τον κόλπο σταδιακά και συνεχόμενα για τρεις ημέρες. Το VALIAGYN HYDRO είναι απόλυτα ασφαλές, καθώς είναι κλινικά ελεγμένο σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το MEMORIAL των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είτε είσαι φοιτήτρια, είτε εργαζόμενη, είτε σύζυγος και μητέρα, η ερωτική σου ζωή αναμφίβολα είναι ένα μεγάλο «κομμάτι» της ζωής σου, ειδικά για εσένα που ανήκεις στο ηλικιακό φάσμα των 20-35. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος πια να βάζεις τη σεξουαλική επιθυμία σε δεύτερη μοίρα, καθώς η λύση υπάρχει και δεν είναι άλλη από το  VALIAGYN HYDRO, το οποίο σύμφωνα με έρευνες έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους και την ικανοποίησή τους από την ερωτική τους ζωή. «Μπες στο κόλπο» κι εσύ για να ευχαριστηθείς την ερωτική επαφή στο έπακρο!