Προβιοτικά

Προβιοτικά ValiaGyn για κολπική χρήση
Ο κόλπος περιέχει μια φυσική ισορροπία μικροοργανισμών που βοηθά στη διατήρηση του φυσιολογικού περιβάλλοντος στον κόλπο. Αυτή η ισορροπία των μικροοργανισμών είναι γνωστή ως κολπική χλωρίδα. Οι γαλακτοβάκιλλοι αποτελούν την πλειοψηφία της κολπικής χλωρίδας.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να διαταράξουν το επίπεδο των γαλακτοβάκιλλων στον κόλπο συμπεριλαμβανομένου των αντιβιοτικών, των ορμονικών αλλαγών και του τρόπου ζωής (π.χ. στενά ρούχα, συνθετικά εσώρουχα ή πλύσιμο με ισχυρά σαπούνια και αφρόλουτρα στην ευαίσθητη περιοχή) και να προκαλέσουν κολπικές μολύνσεις.

Η διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου των γαλακτοβάκιλλων στον κόλπο είναι σημαντική για την προστασία ενάντια στις κολπικές μολύνσεις, καθώς οι γαλακτοβάκιλλοι δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα στα τοιχώματα του κόλπου και βοηθούν να διατηρηθεί το βέλτιστο pH.

Αν υποφέρετε συχνά από κολπικές λοιμώξεις (π.χ. επαναλαμβανόμενες κολπίτιδες ή καντιντίαση), χρησιμοποιείστε ταμπλέτες ValiaGyn με προβιοτικά μετά το πέρας της θεραπείας που σας πρότεινε ο γιατρός σας, για να βοηθήσετε στην πρόληψη μελλοντικών λοιμώξεων.